Kortreist mat

Kortreist mat er i skuddet og det er jo en grunn til det. Transport av mat fra andre siden av kloden er energikrevende, det forurenser. Måten vi moderne mennesker utnytter og utvinner kloden på vil ikke gå i lengden, og dessverre kan ikke bare å ringe en mekaniker på Venus eller Mars og bestille reservedeler. Vi må finne et bærekraftig kretsløp. Et som ikke utarmer og bruker opp planeten. Et som kan vare mer eller mindre evig. Og her er kortreist mat noe av nøkkelen. Selv har jeg begynt å bytte ut appelsiner med epler, for eksempel. Men når vi snakker kortreist mat så er det ingenting som slår kjøkkenhage. Vi har anlagt en i år, med egendyrkede jordbær, basilikum og tomater. Det er kanskje optimistisk å tro at det skal redde planeten. Men stas er det. Ingenting smaker bedre enn selvdyrkede jordbær med fløte og sukker.

To hender holder nyplukkede jordbær.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *